Terjeszkedik az Airbnb Budapesten

2019. 10. 29. 16:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eleve magas piaci részesedését is növelni tudta az Airbnb Budapesten, vagyis az elmúlt évek belvárosi kerületekre vonatkozó szabályozó rendeletei sem tudták egyelőre visszaszorítani terjeszkedését a magyar fővárosban. A Colliers International tanácsadó társaság távirati iroda által ismertetett elemzése szerint tavaly a budapesti Airbnb-szállásokon eltöltött vendégéjszakák száma meghaladta az 1,8 milliót, ami negyedével több, mint egy évvel korábban. A vendégéjszakák alapján az Airbnb piaci részesedése húsz százalékot ért el, a magyar fővárosban foglalható helyek száma pedig tizedével bővült egy év alatt. Tavaly, 2017-hez hasonlóan, az V., a VI. és a VII. kerületben zajlott a budapesti foglalások 69 százaléka.

A szállástípusok közül 2018-ban is leginkább teljes lakást kerestek a vendégek, a foglalások fele ilyen típusú szálláshelyen történt. Az elemzés szerint a budapesti Airbnb-piacot inkább a professzionális bérbeadók mozgatják, ugyanis a bérbeadók 61 százaléka egynél több lakást adott bérbe, ami meghaladja a legtöbb euró­pai nagyvárosban kialakult negyven-ötven százalékos átlagot.

Az Airbnb szerte Európában folyamatosan témát szolgáltat. Néhány napja Bécs kezdeményezésére több euró­pai nagyváros állásfoglalást nyújtott be a Régiók Európai Bizottságához, amelyben a digitális gazdaság átfogó jogi szabályozását és a szabályok betartatását lehetővé tevő, egyértelmű, végrehajtható rendelkezéseket követelnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.