Megvenné a Stadler a járműjavítót

Nagyon örülnek annak, hogy hamar megszületett a kormányrendelet azt követően, hogy a MÁV-Starttal megkötötték a szerződést a még le nem hívott KISS motorvonatok megrendeléséről.

Magyar Nemzet
2019. 11. 25. 8:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dunakeszi Járműjavító Kft.-vel együtt gyártaná le a keretmegállapodásban szereplő, utolsó 21 emeletes vonatot a Stadler – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Dunai Zoltán. A Stadler magyarországi csoportjának igazgatója kifejtette, nagyon örülnek annak, hogy hamar megszületett a kormányrendelet azt követően, hogy a MÁV-Starttal megkötötték a szerződést a még le nem hívott KISS motorvonatok megrendeléséről.

– Ezzel ugyanis hatályba lépett a megállapodás, lehetőséget adva arra, hogy 2022 végéig mind a negyven szerelvényt üzembe helyezhessük Magyarországon, és azok részt vegyenek a személyszállításban – fogalmazott Dunai Zoltán.

A járműjavító alvállalkozóként már részt vesz az eddig lehívott szerelvények betétkocsijainak összeszerelésében, és e társaság végzi a komplett járművek üzembe helyezését is. Az igazgató szerint a közös munka zökkenőmentessé vált, a gyártás ütemesen zajlik, három vonat van már próbafutáson, és készül a többi is. Sőt a Stadler már nemcsak hosszú távú együttműködésben gondolkodik a járműjavítóval, hanem meg is vásárolná azt, noha vételi ajánlatukat még nem dolgozták ki.

A Stadler 2019-es magyarországi tevékenységéről az igazgató azt mondta, nagyon jó évet zárnak, mert nemcsak a járműeladási szerződéseik léptek hatályba, hanem másik, jelentős megbízásuk is van, amely a szintén általuk gyártott, piros FLIRT vonatok színvonalemeléséről szól.

– A cél az, hogy e vonatok is elérjék a kék FLIRT-ök színvonalát az utaskomfortban és más téren is – jelentette ki az igazgató. Dunai Zoltán arról is beszélt, hogy az idén hatszáz alumínium kocsitest készül a szolnoki üzemükben, a forgóvázüzemük pedig annyira megnövelte árbevételét és annyi megbízása van, hogy új, a szolnoki cukorgyár területén kialakított csarnokba költözik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.