időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

Oroszul is tanulnak a hévízi szállásadók

Gulyás J. Attila
2019.11.11. 07:34
Oroszul is tanulnak a hévízi szállásadók

Egy sikeres pályázat eredményeként ingyenes idegen nyelvi és számítástechnikai képzést nyújt tagjai számára a Hévízi Szobakiadók Közössége, mivel jelentősen nő a városba látogató orosz fürdővendégek száma, a januárban kezdődő kurzusok során az angol mellett az orosz nyelv elsajátítására is lehetőség nyílik – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Lajkó Ferenc, az egyesület elnöke. Hozzátette: a közösség tagjai tevőlegesen részt vesznek Hévíz turizmusának fejlesztésében, érdekvédelmet biztosítanak a vendéglátói engedéllyel rendelkezők számára, és elítélik az illegális szálláshelykiadás minden fajtáját. Céljuk, hogy fennmaradhassanak a szobakiadók, és a kisebb jövedelműek számára is lehetőséget adjanak a pihenésre.

Cél, hogy bárki pihenhessen a fürdővárosban
Fotó: Éberling András

Részt vesznek továbbá – sorolta az elnök – az üdülőrégió fizető-vendéglátást érintő döntéseinek előkészítésében, a turisztikai és térségfejlesztési koncepciók kidolgozásában, nem utolsósorban tagjaik vendéglátós ismereteinek pallérozásában. Száztizenhárom hévízi magánszálláshely-tulajdonos csaknem 15 millió forint önkormányzati támogatáson osztozhatott 2019-ben.

A negyedik alkalommal kiírt minőségfejlesztési pályázaton elnyert pénzt a vendéglátók televíziókészülék, társalgói és kerti bútorok vásárlására, udvari játék- és kerékpártárolók kialakítására fordíthatták. Lajkó Ferenc ismertette azt is, hogy az 1994-ben harminc taggal alakult közösségnek ma 214 panzió-, vendégház-, apartmanlakás-tulajdonos tagja van, és igen jó kapcsolatot ápol a hévízi önkormányzattal.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.