Richard Branson szerint gyereket vállalni olyan, mint vállalkozni

A Virgin birodalom alapítója és vezetője azt állítja, hogy a gyereknevelés azon kevés dolgok egyike, amely talán még nehezebb is, mint egy vállalkozás felépítése, viszont igen hálás feladat.

Fellegi Tamás Péter
2019. 11. 19. 15:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes összehasonlítást tett a világ egyik legsikeresebb vállalkozója és egyúttal leggazdagabb embere.

Sir Richard Branson, a Virgin birodalom alapítója és vezetője azt állítja, hogy a gyereknevelés azon kevés dolgok egyike, amely talán még nehezebb is, mint egy vállalkozás felépítése, viszont igen hálás feladat. Branson kétségkívül mindkét kérdésben tapasztalt: 5 gyereke van, vállalkozása pedig a világ egyik legnagyobb sikertörténete, ráadásul az üzletember azon három vállalkozó egyike, aki űrvállalkozást is indított abban a reményben, hogy rövidesen embert juttat a világűrbe.

Az üzletember az mondja, hogy a gyerek születését is óriási felkészülés előzi meg, akárcsak egy vállalkozás indítását, azonban akármilyen felkészült is valaki, váratlan meglepetések érik. Emellett egy új vállalkozás, akárcsak egy újszülött, az ember minden idejét felemészti. Ráadásul egyszerre hirtelen sok mindenhez kell érteni, sok mindent megoldani, hisz eleinte kevés alkalmazott van. Ez Branson szerint hasonló ahhoz, mint amikor meg kell tanulni pelenkázni. Ráadásul mindkét eset alváshiányos állapothoz vezet, ami külön nehezítő tényező.

Később viszont, amikor a vállalkozás már kezd a lábára állni, érdemes az alapítónak egy kicsit megpihenni, hogy egészében lásson rá arra, amit alkotott, és ennek megfelelően tudjon a továbbiakban gondolkodni. A gyereknél hasonló helyzet áll elő, amikor már nagyobbak, és célszerű hagyni őket, hogy más saját sikereikből és kudarcaikból tanuljanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.