Az idén az orosz rubel és az ukrán hrivnya erősödött a legtöbbet

Térségünk valutái két csoportra oszlottak. A lengyel zloty és a cseh korona stabil volt, sőt minimális mértékben erősödött is az euróhoz képest, míg a forint és a román lej gyengült.

Fellegi Tamás Péter
2019. 12. 27. 16:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugodt év volt az idei devizapiacokon, néhány pozitív meglepetéssel. A dollár és az euró között kisebb volt a mozgás, mint a korábbiakban, míg az angol font megugrott a brexit-megegyezésre. Térségünk valutái két csoportra oszlottak. A lengyel zloty és a cseh korona stabil volt, sőt minimális mértékben erősödött is az euróhoz képest, míg a forint és a román lej gyengült. Ha megnézzük az év abszolút nyerteseit, akkor kiderül, hogy az ukrán hrivnya 15 százalékot meghaladó mértékben erősödött a két legnagyobb devizához, az euróhoz és a dollárhoz képest. A rubel erősödése pedig bő tíz százalék volt.

Az okokról és a részletekről a Magyar Nemzet szombati számában lehet olvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.