Felfedezték az utasok a MÁV applikációját

Magyar Nemzet
2020. 01. 10. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly közel 4,6 millió darab belföldi vasúti menetjegyet, bérletet és felárat vásároltak az utasok a MÁV okostelefonos alkalmazásán keresztül – közölte lapunkkal a nemzeti vasúttársaság.

Jellemző az applikáció népszerűségének növekedésére, hogy míg tavaly januárban 4,2 százalék volt a MÁV appon keresztül vásárolt jegyek aránya, addig decemberre ez 9,5 százalékra, azaz több mint a duplájára nőtt egy év alatt. Ezen belül az értékesített jegyek száma 2019 utolsó negyedévé­ben megháromszorozódott az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Január első hetében is jelentős növekedés látható: idén hét nap alatt már több mint 108 ezer darab jegyet vásároltak a MÁV appban, míg 2019 első hét napjában ez a szám kicsivel 42 ezer alatt volt, ami több mint két és félszeres növekedés. Az app segítségével menetjegyet a legtöbben a szobi (70-es) vasútvonalon váltottak, de a szolnoki (100a) és a székesfehérvári (30a) vonal is a dobogón végzett.

Eközben a MÁV elnök-vezérigazgatója Zalaegerszegen bejelentette, hogy a menetrendfejlesztés eredményeként 17-34 perccel csökkent Zalaegerszeg és Budapest között a vasúti közlekedés menetideje, a Göcsej Intercity (IC) vonatokkal három óra alatt lehet eljutni a zalai megyeszékhelyről a fővárosba. Homolya Róbert a decemberi menetrendváltásról elmondta, a fejlesztéssel a MÁV versenyképesebbé szeretné tenni a közösségi, azon belül a vasúti közlekedést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.