Csokoládé és plüssök helyett kutyamentés

Már az első évben bőven túlszárnyalta a várakozásokat az adományozási kedv: a Ments meg egy kutyát Valentin-napon kezdeményezésben több mint 31 millió forint gyűlt össze tavaly menhelyi kutyáknak.

Fischer Patricia
2020. 02. 13. 15:27
null
Most még a gyepmester telepén sétál, de gazdára lelhet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szívmelengető kezdeményezést indított útjára egy, a legnagyobb közösségi oldalon népszerű kutyaceleb gazdája. Az idén másodjára meghirdetett Valentin Projekt arra buzdít, hogy február 14-re ne a megszokott vacsorával, virággal vagy bonbonnal lepjük meg kedvesünket, hanem az erre szánt összeget fordítsuk menhelyi kutyára.

Most még a gyepmester telepén sétál, de gazdára lelhet
Fotó: Havran Zoltán

A Ments meg egy kutyát Valentin-napon kezdeményezésben Magos Judit, a Demény nevű vizsla gazdája az Eszkuláp Egyesülettel együttműködve azt vállalta, hogy százezer adományozott forintonként kihoznak egy kutyát egy vidéki gyepmesteri telepről. A kezdeményezés Facebook-oldala szerint már az első évben bőven túlszárnyalta a várakozásokat az adományozási kedv: több mint 31 millió forint gyűlt össze tavaly. Ez 310 kutya menhelyről való kihozatalát jelentette – a gyakorlatban azonban picit kevesebbet. Ez amiatt volt, hogy olyan kutyákat is vállaltak, amelyeket koruk, megjelenésük, viselkedési zavaruk ­miatt nehéz örökbe adni, illetve olyanokat is, amelyek sérülés miatt már az induló állatorvosi számlájukkal meghaladták az eredetileg kalkulált százezer forintot: volt, hogy ennek az összegnek a többszörösére is szükség volt. Végül összesen 276 ebet mentettek meg a telepekről, és közülük az elmúlt egy év során 151 került véglegesen gazdához, a többiek jelenleg még gazdára várnak.

Aki szeretne segíteni másoknak is, az az Eszkuláp Egyesület Magnet Banknál vezetett 16200223-10054165 számú számlájára küldheti felajánlását, a közlemény rovatba a Valentin Projekt mellé ne felejtse el beírni a kiválasztott kutya nevét. Pontos elszámolás és további információk arról, hogy mire és hogyan fordítja az egyesület az adományokat a Valentin Projekt Facebook-oldalán található.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.