Nem herdálta el a vagyont az állam

Magyar Nemzet
2020. 02. 10. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős mértékben, 2018 végéig 6093 milliárd forinttal nőtt az állami vagyon, az adósságállomány pedig évről évre kisebb. A teljes állami vagyon 62 százaléka ingatlantulajdonban van, 21 százaléka különböző cégekben tulajdonként, illetve különböző eszközök, gépek is a vagyon részét alkotják.

Varga Mihály pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában részletezte: a gyarapodáshoz a jelentős állami beruházások és a fejlesztések is hozzájárultak, illetve fontos stratégiai vagyonelemek, mint például a Mol is visszakerült az államhoz. Mint mondta, a magyar gazdaságpolitikáról folyamatos a vita, ám azok a hangok már kezdenek elhalkulni, amelyek arról szóltak, hogy csak az uniós források növelik a gazdaságot. „A másik állítás az szokott lenni, hogy a kormány úgymond vagyont él fel vagy növeli az adósságot. Ezt is nagyon könnyű cáfolni, hiszen jól lehet látni, hogy az adósságállomány évről évre kisebb” – fogalmazott.

Kiemelte, hogy olyan gazdaságpolitikai mixet kell kialakítani, amellyel egyszerre lehet az államadósságot csökkenteni, a fontos beruházásokat megvalósítani, és az adócsökkentésekkel javítani a versenyképességet a jövőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.