A félelem megállítja a repülőket

2020. 03. 06. 10:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csődbe ment a legnagyobb brit regionális légitársaság, a Flybe. A cég tegnap bejelentette, hogy azonnali hatállyal megszünteti működését, és összes járatát törölte. A Flybe évek óta pénzügyi nehézségekkel küszködött, és már januárban is a csőd szélén állt, de akkor egy befektetői csoport – amelynek élén a Virgin vállalatcsoport légitársasága, a résztulajdonos Virgin Atlantic állt – tőkeinjekcióval időlegesen megmentette.

A légitársaság utasforgalma azonban a koronavírus-járvány terjedése miatt az elmúlt hetekben meredeken visszaesett. A vezérigazgató, Mark Anderson a közleményében bejelentette, hogy a cég jelentős finanszírozási problémákkal került szembe, és ezeket csak tetézte a koronavírus-járvány, amely alig néhány nap alatt komoly hatást gyakorolt a keresletre.

A brit kormány tegnapi közleményé­ben arra kérte a távolsági járatokat működtető brit busztársaságokat, hogy további intézkedésig fogadják el a Flybe törölt járataira szóló menetjegyeket.

Nem csak a Flybe működését befolyásolja a járványtól való félelem: a kontinens légitársaságai több száz járatot töröltek az előttünk álló hetekre. A Lufthansa Group 7100 európai járatát tötölte. A LOT Polish Airlines április 8-ig felfüggesztette a Budapest és Szöul közti járatot, emellett a társaság csökkentette a Varsó–Milánó útvonalon a kapacitást, most hetente csak két járat közlekedik. A Wizz Air akár tíz százalékkal is mérsékelheti a felkínált ülőhelyek számát a következő hónaptól. A magyar hátterű diszkont cég az északolasz összeköttetések kétharmadát már törölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.