Méltányos elbírálást ígér az adóhivatal

Magyar Nemzet
2020. 03. 19. 13:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétszázezer vállalkozást érint a március 20-i adófizetési határidő. Ha a közterhek megfizetése a gazdálkodóknak nehézséget okoz, kérhetik az adóelőleg összegének mérséklését és a fizetési halasztás mellett a részletfizetést is – tájékoztatta a távirati irodát Izer Norbert. Az adóügyi államtitkár hozzátette, a koronavírus elleni küzdelemben az életvédelem mellett fontos az is, hogy az emberek jövője is biztonságban legyen. Ezért a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy enyhítse a világjárvány következtében a gazdaságot érintő károkat.

A vállalkozások adófizetéseire már most különféle kedvezmények kérhetők. Azontúl, hogy a kedvezmények megoldhatják a cégek átmeneti fizetési nehézségeit, elősegíthetik a munkahelyek megtartását is. – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal figyelembe veszi a koronavírus gazdasági hatásait, és a vállalkozók fizetési könnyítési kérelmeit méltányosan bírálja el – szögezte le Izer Norbert.

Az államtitkár a kedvezmények között említette az adóelőleg mérséklését és az adófizetési halasztást vagy a részletekben történő teljesítést. Mint mondta, a negyedévente fizetendő társaságiadó-előleg jelenleg 238 ezer vállalkozást érint. Az előleg összegét a korábbi üzleti év teljesítménye alapján határozzák meg. A cégvezetőnek mindenképp érdemes mérséklést kérni, ha a koronavírus-járvány annyira csökkentette a bevételt, hogy a társasági adó nem éri el az adóévben fizetendő adóelőleg összegét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.