A koronavírus okozta pánik ellenére nem lesz gond a hazai élelmiszer-ellátással

Magyar Nemzet
2020. 03. 04. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs mitől tartaniuk a magyar fogyasztóknak, a koronavírus okozta pánik ellenére nem lesz gond a hazai élelmiszer-ellátással – derült ki a Portfólió Agrárium 2020 címet viselő konferenciáján. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerint bár egyelőre hazánk nem érintett a járványban, ha meg is történne a baj, akkor is lesz élelmiszer.

– A karantén és az ostromgyűrű között az a különbség, hogy a karanténba visznek be élelmiszert – hívta fel a figyelmet. Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke elmondta, hogy bár az elmúlt napokban ugyan felzaklatta a magyar piacot a nálunk még jelen nem levő koronavírus, a magyar élelmiszeripar egy újabb nagy hisztéria elmaradása esetén fel tudja tölteni a polcokat. A szakember szerint a beszállítói láncot nem befolyásolta a vírus, a szállítmányok úton voltak.

– Azok lesznek most nehezebb helyzetben, akiknek szükségük van valami kínai hozzávalóra – fogalmazott. Az elnök szerint akkor sem kell pánikba esni, ha olyan területen lesznek közlekedési korlátozások, ahol nagy élelmiszeripari cégek vannak. Ezen vállalkozások ugyanis a törvény alapján ilyenkor is működni fognak, méghozzá állami segítséggel.

Az Agrárszektor.hu tudósítása szerint leszögezte: Magyarországon nem lesz élelmiszer-ellá­tási probléma. A cégek részben raktárkészletből, részben második műszak indításával ki tudják elégíteni az igényeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.