Elmaradnak a vállalati közgyűlések

A tőzsdei cégeknél az igazgatóság hozhat határozatot a napirenden szereplő kérdésekben.

Horváth Éva
2020. 04. 20. 11:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenlegi jogszabályok alapján tilos száz fő feletti rendezvényeket zárt helyen tartani, így jó néhány, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett nyilvánosan működő részvénytársaság nem tudja megtartani az előírt április 30-i határidőig az éves rendes közgyűlését. A tőzsdei cégeknél az igazgatóság hozhat határozatot a napirenden szereplő kérdésekben.

Van, ahol elhalasztják, máshol törlik az eseményt
Fotó: Mirkó István

Így például a Magyar Telekom Nyrt. április 8-ra hirdetett közgyűlése helyett a társaság igazgatósága április 24-i ülésén dönt majd a napirenden szereplő kérdésekben. A Mol először új közgyűlési időpontot hirdetett meg április 30-ra az eredeti április 16-i időpont helyett, később közölte, hogy náluk is az igazgatóság határoz majd a részvényesek helyett. Hasonlóan járnak el az OTP Banknál és a Richternél is, előbbi április 30-ra halasztotta az eredetileg 17-re összehívott részvényesi gyűlését, míg az utóbbi tartja magát az eredeti, április 28-i időponthoz.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. igazgatósága április 17-én, az eredeti időpontban meghozta döntéseit a közgyűlési előterjesztésekről. A 4iG Nyrt. és a Budapesti Ingatlanhasznosítási és -fejlesztési Nyrt. sem változtat az időponton: április 29-én, a részvényesi összejövetel eredetileg meghirdetett időpontjában az igazgatóság határoz a napirendi pontokról. Az Opus Global Nyrt. esetében az április 30-ra összehívott éves rendes közgyűlés marad el, s ugyancsak a társaság igazgatósága dönt majd a napirendi pontokról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.