Kétmilliárddal támogatják a sertés- és baromfiágazatot

Nagy István kiemelte: míg az emberek a koronavírus miatt kialakult veszéllyel, addig a sertések az afrikai sertéspestissel, a baromfik a madárinfluenzával küzdenek.

Forrás: MTI2020. 04. 03. 10:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos a sertés- és baromfitelepek kórokozómentességének megőrzése, ezért az Agrárminisztérium kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: míg az emberek a koronavírus miatt kialakult veszéllyel, addig a sertések az afrikai sertéspestissel, a baromfik a madárinfluenzával küzdenek.

A pályázat célja a magyar telepek állategészségügy nívójának emelése, olyan beruházások végrehajtása, amelyek segítik megőrizni a kórokozómentességet – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a kórokozók terjedését fertőtlenítőkapuk és mobil hullamegsemmisítők felállításával tervezik gátolni.

Elmondta: az Agrárminisztérium számításai szerint 50 százalékos támogatási intenzitás mellett a pályázók 10-15 millió forintos vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak, amelyeket szükség szerint épületberuházás és eszközbeszerzés céljából is lehívhatnak.

A Vidékfejlesztési program keretében meghirdetett pályázatra 2020. április 27-től 2022. április 26-ig nyújthatók be a támogatási kérelmek a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon.

A felhívás részleteiről a www.szechenyi2020.hu oldalon lehet tájékozódni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.