Rábólintottak a magyar segítségre

Magyar Nemzet
2020. 04. 18. 12:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány által sújtott vállalatok megsegítését szolgáló tagországi programokat hagyott jóvá az Európai Bizottság, köztük a mintegy 350 mil­liárd forintos magyar programot – közölte a bizottság tegnap este, hangsúlyozva, hogy a március második felében elfogadott, az állami támogatásokra vonatkozó ideiglenes keret alapján született tagállami intézkedések szükségesek, megfelelők és arányosak a gazdaságban bekövetkezett súlyos zavar orvoslására. A bizottság szerint a magyar mellett a lett és az osztrák program is összhangban áll az ideiglenes uniós keretben megállapított feltételekkel.

A távirati iroda összegzése szerint a 350 milliárd forint (körülbelül egymilliárd euró) összegű magyar állami támogatás vállalkozásoknak nyújt segítséget közvetlen támogatások, kölcsönök és tőkebefektetési intézkedések formájában, az uniós strukturális alapok felhasználásával. A program minden mikro-, kis- és középvállalkozás, valamint nagyvállalat előtt nyitva áll, amelyek hozzáférnek az európai strukturális alapokhoz és a járvány gazdasági hatásainak tulajdonítható nehéz­ségekkel küzdenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.