Közös válasz a járvány kezelésére

– A koronavírus-járvány legyőzéséhez közös válaszadásra van szükség – mondta Varga Mihály.

Magyar Nemzet
2020. 06. 18. 17:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A koronavírus-járvány legyőzéséhez közös válaszadásra van szükség – idézte az Egy övezet, egy út nemzetközi együttműködés videókonferenciája alkalmából kiadott közös nyilatkozat sorait Varga Mihály.

A pénzügyminiszter Magyarországot képviselte a több mint huszonöt ország részvételével tartott ülésen.

Varga Mihály felszólalásában elmondta, hogy a magyar–kínai kapcsolatok soha nem voltak olyan szorosak, mint jelen pillanatban, emellett a cél az átfogó stratégiai partnerségi kapcsolatok kiterjesztése, illetve erősítése az Egy övezet, egy út (OBOR) kezdeményezés többi tagjával is. A Budapest–Belgrád vasúti fejlesztési projekt kiváló példa a régiók közötti együttműködésre, ugyanis összefogja Kínát az Európai Unión belüli és kívüli európai országokkal egy kiemelkedő beruházás keretében.

Az OBOR kezdeményezés eredetileg gazdasági folyosók, ipari és logisztikai központok, szabadkereskedelmi és vámmentes övezetek, vasúti és közúthálózatok, olaj- és gázvezetékek, elektromos, telekommunikációs és internethálózatok, kikötő és tengeri infrastrukturális beruházások létrejöttének támogatására összpontosított. Mára azonban az OBOR keretében többek között az emberek közötti párbeszéd, oktatás, média, innováció, szellemi tulajdonokhoz fűződő jogok, valamint az egészségügyi kutatások terén is elképzelhető együttműködés megvalósítása – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.