Három magyar vállalkozás is felkerült az előkelő listára

Három hazai társaság is felkerült a Deloitte Technology Fast 500 EMEA rangsorára, amelyen az érintett cégek átlagos növekedési üteme 2019-ben 1258 százalék volt. A listát a brit Revolut neobank vezeti, hozzá csatlakozott most három magyar cég: a Dyntell Magyarország Kft., a Supercharge Kft. és a MiniCRM Zrt.

Magyar Nemzet
2020. 08. 11. 15:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa, a Közel-Kelet és Afrika (EMEA) vállalatait rangsoroló listát a Deloitte regionális technológiai, média és telekommunikációs (TMT) iparági csoportja állítja össze minden évben. Az idei Technology Fast 500 régiólistában 22 ország nyertes vállalatai szerepelnek, a cégek átlagos növekedési üteme 2019-ben 1258 százalék volt, ami komoly emelkedés a 2018. évi 969 százalékhoz viszonyítva. Az Egyesült Királyságból került ki a legtöbb nyertes cég, Hollandia áll a második helyen, őket Németország, Svédország és Belgium követi az idei listán.

A most publikált rangsorban a brit Revolut érte el az első helyet, amely bevételnövekedésének mediánja 2015 és 2018 között 39 754 százalék volt.

A második helyezett szintén brit fintech cég: az OakNorth sem panaszkodhat az ugyanebben az időszakban elért 30 706 százalékos növekedésével.

A Dyntell Magyarország Kft. legmagasabbra rangsorolt magyar vállalkozásként a 42. helyezést érte el a rangsorban.

A mesterséges intelligenciával foglalkozó debreceni székhelyű vállalat nemcsak az egyetlen hazai cég a lista felső tizedében, de egyben az EMEA-régió leggyorsabban fejlődő magyar technológiai vállalata is.

A komplex vállalatirányítási és üzleti intelligenciarendszerek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó Dyntell árbevétele 25-szörösére emelkedett 2016 és 2019 között. A vállalat tavaly a közép-európai régió 50 leggyorsabban fejlődő techcégét bemutató Deloitte Technology Fast 50 rangsorában az előkelő 6. helyet szerezte meg. Árbevétele a 2018-as 714 millió forint után tavaly elérte az 1,2 milliárd forintot.

Az idei 274. helyet megszerző Supercharge Kft. 485 százalékos növekedéssel büszkélkedhet.

A céget 2010-ben alapították, és Budapest mellett már Londonban is rendelkezik irodával. Olyan nagyvállalati ügyfeleknek fejlesztenek – elsősorban mobilra szánt megoldásokat – mint az OTP, a Santander Bank, a Deutsche Telekom vagy a Magyarországon a NetPincér.hu márkával jelen lévő Delivery Hero.

A rangsor 429. helyén álló MiniCRM Zrt. 226 százalékos növekedést ért el,

terméke az ügyfélkapcsolatokat támogató automatizáló üzleti alkalmazás, kisvállalkozásoknak készült felhőalapú rendszer.

A Deloitte hangsúlyozta, hogy a rangsorolás április 30-án zárult le, a számokat a Covid–19 hatása alapján nem igazították ki, vagyis a jegyzett társaságok helyzete azóta változhatott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.