Biztonságosabb eljárással készülnek a fagylaltok, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint az elmúlt években sokat javult a cukrászok által alkalmazott technológia. Míg korábban a cukrászmesterek saját receptúrája szerint, hagyományos alapanyagok – tej, cukor, tojás – felhasználásával készített, helyben főzött fagylaltok voltak a jellemzők, mára biztonságos alapanyagok, adalékok, színezékek felhasználásával, zárt rendszerben készülnek a hűsítő édességek. A technológia változásának köszönhetően csökkent a termékek élelmiszer-biztonsági kockázata is. A múlt századi eljárás során, ha a fagylaltok nem kaptak megfelelő hőkezelést, akár komoly megbetegedést is okozhattak. Napjainkban azonban sok fagylaltozóban már nem is helyben készül a nyári finomság, hanem a már kész tégelyeket bontják meg az árusok. A hatóságtól kapott információk szerint részben ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években alig volt példa fagylalt okozta ételmérgezésre az országban.
Megjelent az új méh állatjóléti támogatási konstrukció
A méhészeti ágazat jelentősége túlmutat önmagán, mézet ugyanis lehet importálni, de beporzást nem.