Kriptovalutázós csalók élnek vissza az OTP nevével

Megtévesztenék a magyar internethasználókat. Ne kattintson rá, ha ilyen üzenetet kap!

2020. 08. 10. 9:37
null
Visszaélnek az elnök-vezérigazgató nevével
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalók igyekeznek megtéveszteni a magyar internethasználókat, amikor álhírbe csomagolva, Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának tulajdonított nyilatkozatokkal próbálják felhívni a figyelmet egy kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásra. A csalók a helyenként gyenge magyarsággal készült írásokban olyan nyilatkozatokat tulajdonítanak a magyar bankárnak, amelyeket soha nem mondott, és amelyektől a leghatározottabban elhatárolódik.

Visszaélnek az elnök-vezérigazgató nevével

A visszaélés elsősorban a közösségi médiában terjed. Az OTP Bank fokozott óvatosságra inti a felhasználókat és javasolja, hogy a Csányi Sándor arcképével és hamisított nyilatkozataival népszerűsített, kriptovalutával kapcsolatos internetes hivatkozásokra, cikkekre ne kattintsanak rá! Ezek a hamisított internetes tartalmak amellett, hogy egy pénzügyi csalás részét is képezhetik, informatikai-biztonsági kockázatokat is jelenthetnek. Az OTP Bank az ügyben büntetőfeljelentést tesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.