Végre itthon is teljesen automatizálttá válhat az öntözés

Együttműködési megállapodást kötött egymással a két vállalat.

Forrás: vg.hu2020. 08. 23. 18:21
null
Az öntözési közösségek a beruházásaikhoz és a meglévő telepek üzemeltetéséhez is pályázhatnak a támogatásra Fotó: Sóki Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Együttműködési megállapodást kötött egymással az adatalapú precíziós öntözési rendszereket fejlesztő Viridix és a professzionális öntözésvezérlőket gyártó Talgil – írja az Agrárszektor.

A két vállalat által kínált új megoldás teljesen automatizálná az öntözési rendszereket, lehetőséget nyújtana a gazdáknak arra, hogy részletes öntözési terveket készítsenek, és arról is gondoskodna, hogy mindegyik tábla megkaphassa a szükséges vízmennyiséget.

A megoldás ezen felül abban is segítséget nyújtana a gazdáknak, hogy a termelési tervüknek megfelelő öntözési protokollt készítsenek és ezt életbe is léptessék. A Viridix szenzorai több különböző mélységben is folyamatosan figyelik a talaj nedvességtartalmát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.