A jegybank infrastruktúráját fejleszti a 4iG

A tőzsdei nagyvállalat konzorciumban biztosítja a Budapalotában a munkavégzéshez optimális informatikai rendszert, továbbá a teljes magyarországi készpénzforgalom hátterének biztosításában is közreműködik.

Magyar Nemzet
2021. 02. 02. 9:57
null
MNB, Magyar Nemzeti Bank, Matolcsy György, forint
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két sikeresen megpályázott közbeszerzésről adott ki rendkívüli tájékoztatást a 4iG, a Budapesti Értéktőzsde keddi nyitását követően.

Az egyik közlés szerint a Magyar Nemzeti Bank „Budapalota IT infrastruktúra” néven meghirdetett uniós, nyílt közbeszerzési eljárásában a T-Systems Magyarország Zrt., Officium Szolgáltató Kft. és a 4iG Nyrt. konzorcium ajánlata nyertesként szerepel.

A projekt keretében a Budapalotában lévő munkahelyeken megfelelő feltételeket biztosító informatikai infrastruktúrát alakítanak ki, valamint a jegybank épületében tervezett számítógépterem működőképességét – ehhez a szükséges hardver és szoftver elemek rendszer-támogatását és követését is a nyertes konzorcium teljesíti.

A szerződés értéke nettó 2,6 milliárd forint, a szerződéskötés ideje 2021.01.18. – tájékoztattak a tőzsdei közleményben.

Jelentős informatikai fejlesztések következnek a jegybank infrastruktúrájában Fotó: Kurucz Árpád

A nemzeti bank egy másik közbeszerzési eljárásában is elnyerte a teljesítést a 4iG, ezúttal partner nélkül, közel egyéves szerződéskötési határidővel.

A BÉT-en megjelent közlemény szerint ennek keretében az MNB-nél megvalósítják a teljes magyarországi készpénzforgalom hátterét biztosító logisztikai rendszert, illetve a részét képező adatlekérdező modult (együttesen: KLIR-rendszer). Az elkészült rendszer üzemeltetését a 4iG hatvan hónapon keresztül támogatja.

A nyertes cég közlése szerint ezen szerződés értéke 1,02 milliárd forint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.