Új digitális banki platform az Ersténél

George szolgálja ki a jövő hét elejétől a hitelintézet mobilbankos és netbankos ügyfeleit.

Horváth Éva
2021. 02. 06. 9:33
A pénzintézetek termékei már jobban eladhatók mobilapplikációkon keresztül
A pénzintézetek termékei már jobban eladhatók mobilapplikációkon keresztül Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új digitális platformot vezet be jövő héttől az Erste Bank magyarországi ügyfelei számára. A George elnevezésű megoldás felváltja a hitelintézet jelenlegi lakossági NetBankját és MobilBankját, miközben új, kedvező csomagáras folyószámlát és kártyát is kínál – jelentette be pénteken az Erste Bank elnök-vezérigazgatója online sajtótájékoztatón. Jelasity Radován kiemelte: a hitelintézet mintegy 300 ezer mobilbanki ügyfélnek február 8-án, hétfőn automatikusan frissül az alkalmazása, míg a 700 ezer netbanki felhasználónál az átállás fokozatos lesz. Nyár közepétől pedig már valamennyi felületen az új digitális megoldás lesz elérhető.

A George elnevezésű új digitális rendszer a bank teljes szolgáltatáspalettáját lefedi a számlanyitástól a befektetési szolgáltatásig.

Az Erste Bank első embere beszámolt arról is, hogy a nemzetközi csoporton belül Magyarországon van a legtöbb digitális ügyfél. Ez az arány jelenleg az ügyfeleik 60 százalékát teszi ki, amely – a tervek szerint – az idei év végére az új platform használatával 75 százalékra bővülhet. A járványhelyzet felpörgette a digitalizációt, az új ügyfelek háromnegyede az új digitális megoldás miatt vált bankot – tette hozzá Jelasity Radovan, hangsúlyozva, hogy a várakozásaik szerint az új ügyfelek száma is jelentősen bővül majd.

Az Erste Bank új digitális platformját az egész régió csak Geroge-ként ismeri

A digitális platform indulásával párhuzamosan a bank bevezeti a George csomagdíjas számlát és kártyát, amelyet online, videós azonosítás segítségével lehet igényelni. A számla díja automatikusan igazodik a számlaforgalomhoz. Harmati László, a hitelintézet lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy George a számlaadatokat havi és éves bontásban elemzi, figyelmeztet a túlköltésre, megjegyzi a számlaszámokat és a neveket, segít kitölteni az űrlapokat.

Az Erste Banknak az a célja, hogy a teljes ügyfélkör háromnegyede digitálisan aktív legyen, ami példátlanul nagy kihívás – jelezte Harmati László.

Bek-Balla László, az Erste Bank digitális csatornák igazgatóságának vezetője elárulta, hogy külső szolgáltatásokat is terveznek bevezetni még az idén: a rendszer személyre szabott, költések alapján kidolgozott kereskedői kedvezményeket ajánl majd a felhasználóknak. Több új fejlesztésen és együttműködésen dolgoznak, példaként említette a kuponrendszert vagy az előfizetéseket optimalizáló megoldást, ezek a rendszeren keresztül válnak elérhetővé.

A banki terméke manapság már jobban eladhatók mobilapplikációkon keresztül
Fotó: Havran Zoltán

Maurizio Poletto, az Erste Csoport digitális platformokért felelős igazgatósági tagja elmondta: a csoport 2012-ben vezette be digitális platformját Ausztriában, majd folyamatos fejlesztésekkel tette elérhetővé Kelet-Közép-Európában. A bank öt országban, hatmillió ügyfelének nyújt személyre szabott digitális pénzügyi szolgáltatásokat. Közlése szerint a magyar felület – az azonnali fizetési rendszernek köszönhetően – megelőzi fejlettségben a régiós országokét.

Nyáron, amikor valamennyi felületen már az új digitális megoldás lesz elérhető, George a Google Pay-jel bővül, így az androidos mobilokkal rendelkező ügyfelek is élhetnek az egyszerű mobilfizetés lehetőségével, de jön a telefonon vásárláskor igénybe vehető részletfizetés, a teljesen online személyi kölcsön igénylés és egy új kedvezményrendszer, amely az Erste ügyfeleinek kínál különböző vásárlások után visszatérítési lehetőséget.

Szintén most debütál a George kártya is, amelynek különlegessége a formátuma lesz: az eddigi fekvő megoldások helyett a magyar piacon először a plasztiklap most álló helyzetű lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.