Ismét látogatható a Balaton édenkertje, a Folly Arborétum

2021. 03. 11. 20:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy hónap szünet után, március 10-én újra megnyílt a Balaton édenkertjének nevezett badacsonyörsi Folly Arborétum, ahol szeretettel várják a látogatókat olvasható az egyedülállóan szép, különleges tűlevelűekben és ciprusfajtákban gazdag kert honlapján. Az öthektáros területen több mint százéves ciprusok, négyszáz tűlevelű, köztük óriási tobozokkal büszkélkedő fenyő, kétszáz lombos fa és cserje, továbbá több ezer virágzó évelő látványa ejti rabul az egy-másfél órás sétára vállalkozó látogatókat.

Az 1867-ben született és 1915-ben elhunyt Folly Gyula pécsi orvos természet iránti rajongásának és gyűjtőszenvedélyének köszönhető élőfa-gyűjtemény azt mutatja: számtalan olyan, szemet és lelket gyönyörködtető fafajta létezik, amely kiváltképp kedveli és jól hasznosítja a Balaton-vidék klímáját. Az óriási méretű füvészkertben kivéve a közösségi helyiségeket a védőmaszk viselése nem kötelező, így akadálytalanul élvezhetjük a kirándulást.

Az autóval érkezők Ábrahámhegy felől a 71-es útról letérve érhetik el az arborétumot, a túrázók a piros vonás jelzésen, a pálos kolostorrom érintésével jutnak el a botanikus kerthez, az autóbusszal utazóknak az arborétumi feljáró a célállomás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.