Megújult a Badacsony katamarán

A szakmai körökben csak úszó kockaházként emlegetett hajó május 1-jén délelőtt fél 10-kor a fonyódi, negyed 11-kor a badacsonyi kikötőben várja az idei első utasokat.

2021. 04. 18. 16:11
null
A Badacsony katamarán nyitott fedélzete akár 200-250 fős konferencia és állófogadás megrendezésére is alkalmas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vízre helyezték a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) siófoki sólyaterében a csaknem másfél évig tartó felújításon átesett, kívül-belül megszépült Badacsony katamaránt. A Fonyód és Badacsony között ingázó, 400 személy befogadására alkalmas, tágas utasterű hajó – amelyet a hasonló karosszériájú Siófok és Füred katamaránnal együtt szakmai körökben csak úszó kockaháznak neveznek – 1979-ben hagyta el az újpesti hajójavító üzemet, majd a Dunán és a Sió-csatornán keresztül úszott be a Bahart flottájának siófoki parkolójába.

A rendkívül népszerű, kéttörzsű vízi jármű a balatoni hajózás szerelmeseinek egyik kedvence.

Az alsó fedélzetén elhelyezett panoráma-ablakokon odaúton át minden évszakban, esős, viharos időben is gyönyörködhetnek az utasok az észak-balatoni tanúhegyekben, visszaúton pedig a fonyódi magaspart fölött húzódó, szelíd bélatelepi dombokban. A Badacsony nyitott fedélzete akár 200-250 fős konferencia és állófogadás megrendezésére is alkalmas, de a több mint fél évszázados balatoni szolgálata során kisebb-nagyobb családi eseményeknek, köztük nagyobb esküvőknek is helyett adott.

A Badacsony katamarán nyitott fedélzete akár 200-250 fős konferencia és állófogadás megrendezésére is alkalmas

A megújult vízi jármű május 1-jén délelőtt fél 10-kor a fonyódi, negyed 11-kor a badacsonyi kikötőben várja az első utasokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.