A tavalyinál nagyobb forgalmat várnak a virágárusok

Anyák napján nemcsak a vevő több, de például a nőnaphoz képest nagyobb összeget is költenek.

2021. 05. 02. 6:50
null
Fotó: Bach Máte Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyinál nagyobb forgalmat várnak a virágárusok az első májusi hétvégén – közölte a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete szombaton az MTI-vel. Az anyák napja miatt ilyenkor egy átlagos hétvége forgalmának a többszörösét bonyolítják a virágkereskedők.

Egy átlagos vásárlás anyák napján négy-ötezer forinttól kezdődik Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A tavalyi év a koronavírus-járvány miatti lezárások nyomán nehéz év volt számukra, de az enyhítések miatt idén újra bizakodnak, így a virágüzletek szabadon látogathatók, nagy részük az ünnepnapon is nyitva tart – írta az egyesület, hozzátéve, hogy a forgalom emelkedése már tegnap érzékelhető volt, és jól teljesít az internetes értékesítés is, ami a piac átrendeződését mutatja.

A forgalmi adatok szerint anyák napján nemcsak a vevő több, de például a nőnaphoz képest nagyobb összeget is költenek. Egy átlagos vásárlás ilyenkor négy-ötezer forinttól kezdődik. A szállítás drágulása és a nagyobb árfolyamköltségek miatt az áremelés elkerülhetetlen – tették hozzá.

Az egyesület szerint az eladási rangsort továbbra is a vágott virágokból összeállított csokrok vezetik. A szokatlanul hideg tavasz miatt az ilyenkor népszerű orgonából és gyöngyvirágból a megszokottnál kevesebb kapható – közölték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.