Holdingvállalattá alakul át a 4iG

A cégcsoporthoz érkező új vállalatok integrációján dolgoznak, illetve azon, hogy meghatározó régiós szereplővé fejlődjön a 4iG.

Magyar Nemzet
2021. 06. 07. 17:59
null
20200804 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló A 4iG Nyrt. debreceni irodaavató ünnepsége az Agóra irodaházban. Fotó: Matey István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy átalakulás zajlik a 2020 után idén is markáns fejlődési ívet felmutató 4iG Nyrt.-nél, ahol a korábbi bejelentéseknek megfelelően

megkezdődik a tőzsdei vállalatcsoport növekedési stratégiájának megfelelő holdingosodás.

A magyar informatikai nagyvállalat hétfőn a részvénykereskedési nap zárását követően a Budapesti Értéktőzsdén közölte:

a stratégiai fókuszterületekhez illeszkedő holdingstruktúra alapját három nagy szervezeti egység képezi majd: az informatika, a telekommunikáció és a távközlési infrastruktúra, valamint az űripar.

A jövőben jobban szolgálja a vállalatcsoport stratégiai növekedését a megkezdett holdingosodás Fotó: 4iG

A bejelentés kapcsán a 4iG azt is jelezte, hogy az eredményes működés érdekében

a társaság menedzsmentjében szétválasztják a stratégiai és az operatív vállalatirányítási feladatköröket.

Ez személyi változásokkal is jár. A vállalatcsoport holdingba szervezéséért és az ezzel kapcsolatos vállalati stratégia végrehajtásáért felelős vezérigazgató-helyettesnek – igazgatósági tagként – Linczényi Aladint nevezték ki, aki hosszú ideje erősíti a 4iG vezetői körét.

A cég informatikai vállalatainak operatív szakmai vezetését pedig a jövőben a 4iG-hez újonnan érkező általános vezérigazgató-helyettes, Tápai Tamás mérnök-informatikus szakember látja el, aki eddigi pályafutása során is előkelő tapasztalatokat szerzett több nagyvállalatnál a technológiai, projektfejlesztési és vállalatirányitási területeken.

– A célunk az, hogy az eredményszemléletű növekedés fenntartása mellett sikeresen integráljuk a cégcsoporthoz érkező új vállalatokat és elindítsuk azokat az átalakításokat,

amelynek eredményeként a 4iG Nyrt. Magyarországon és a régióban is meghatározó technológiai holdingvállalattá fejlődhet

– ezt Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója nyilatkozta a meghatározó szervezeti átalakulás bejelentésekor, hozzátéve, hogy vezető piaci pozíciókat kívánnak kiépíteni az IT és ICT szolgáltatások széles területén, és jelentős növekedést terveznek a hazai és a régiós távközlési piacon is.

Hazánk legnagyobb műholdas adatátviteli (VSAT) szolgáltatója is a 4iG érdekeltségében van Fotó: 4iG

A társaság szándéka az, hogy az organikus és akvizíciókkal támogatott növekedés üteméhez igazítva fokozatosan – a jelenlegi elképzelések szerint 1-1,5 év alatt – alakítsa át a szervezeti felépítését a befektetési célterületeknek megfelelő holdingstruktúrába – jelezte a tőzsdei szereplő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.