Károsítja a járművet a lejárt szavatosságú AdBlue

 Ha a fogyasztók csak a szükséges mennyiséget vásárolják meg, akkor rövid időn belül helyreáll a piac, és mindenkinek jut majd a termékből – hangsúlyozza a Mol.

Magyar Nemzet
2021. 10. 29. 14:03
Close up mans hand opening a tank for Ad Blue fluid of a blue car. Diesel exhaust fluid or DEF for reduction of air pollution, October 2020, Prague, Czech Republic
Close up mans hand opening a tank for Ad Blue fluid of a blue car. Diesel exhaust fluid or DEF for reduction of air pollution, October 2020, Prague, Czech Republic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Molhoz mint forgalmazóhoz továbbra is annyi AdBlue érkezik a gyártóktól, amellyel normál kereslet esetén biztosítani tudja az autósok zavartalan ellátását – közölte a Mol az adalékanyaggal kapcsolatban. Hozzátették: szeptember óta a szokásos időszakra vetített mennyiségnél húsz százalékkal többet is kapott a cég. A készlethiányt tehát a sajtóhírek nyomán kialakult pánikhangulat és a 10-20-szorosára nőtt lakossági kereslet okozza: a tömeges, részben nyerészkedési célú felvásárlás felborította a magyar piacot – írják.

 Elmondták:  AdBlue-t személygépjárművek esetén jellemzően tízezer kilométerenként, nehéz-tehergépjárművek esetén pedig ötezer kilométerenként érdemes utántölteni.

A Mol arra is figyelmeztet: a pánikfelvásárlás és a készletezés azért is veszélyes, mert az AdBlue romlandó, a rossz minőségű, lejárt szavatosságú adalékanyag pedig költséges javítással járó műszaki problémát vagy maradandó károsodást is okozhat a járművekben. 

Éppen ezért a Mol továbbra is minden fogyasztót arra kér: csak megbízható forrásból és valóban szükséges mennyiséget vásároljanak a termékből, hogy rövid időn belül elegendő AdBlue lehessen a kutakon, a hét minden napján.

Borítókép: 123rf

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.