Óriási egészségügyi fejlesztést jelentett be Varga Mihály + videó

Tizenhét kórház újulhat meg, új laborfelszerelések érkezhetnek 64 milliárd forint értékben.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Varga Mihály2021. 10. 06. 9:22
null
Varga Mihály Pénzügyminiszter 20210709 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészségügyi fejlesztésekre fordítható az a 183 millió euró, vagyis 64 milliárd forint kedvező finanszírozású hitel, amelyet az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank nyújt Magyarországnak – jelentette be ma reggeli Facebook-videójában Varga Mihály.

A pénzügyminiszter a megállapodásról elmondta: az összeget többek között 17 kórház felújítására, laboratóriumi fejlesztésekre, vizsgálati kellékekre és egészségügyi védőeszközök beszerzésére fordítják.

– A piacinál kedvezőbb kamatozású forrás az erősödő magyar–ázsiai kapcsolatoknak is köszönhető, Magyarország ugyanis az első olyan ország, amelynek a bank az ázsiai régión kívül nyújt finanszírozást – jelentette ki Varga Mihály.

Borítókép: Bach Máté

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.