időjárás 1°C Miklós 2021. December 6.
logo

Régi fényében ragyog Hajdúszoboszló

Gőz József Miklós
2021.10.22. 17:54
Régi fényében ragyog Hajdúszoboszló

Az önkormányzat idegenforgalmi szakemberei összeszámolták, hogy hány vendégéjszakát töltöttek el a Hajdúszoboszlóra látogatók. Az eredmény mindenkit kielégített, ugyanis a májustól augusztusig tartó időszakban harmadával több időt töltöttek el a vendégek Hajdúszoboszlón, mint az elmúlt év hasonló időszakában. Sőt, az elmúlt szezonban az augusztusi és szeptemberi forgalom elérte a járvány előtti, 2019-es értéket is.

Mindez annak a fényében szemlélendő, hogy az idén a járvány miatt még jóval kevesebb külföldire lehetett számítani, s az időszak kezdetén még csak védettségi igazolvánnyal lehetett programokra járni. A tendencia folytatódik, az előfoglalási adatok biztatóak, a helyiek remélik, hogy nem lesznek újabb korlátozások, a vendégjelöltek el is juthatnak a városba.

Az elemzők szerint mindehhez hozzájárult, hogy a kormány támogatta a vendéglátók korszerűsítését, szobánként egymillió forinttal. Ennyivel kevesebbet kellett költeniük a tulajdonosoknak, ami segítette túlélésüket, nem kerültek versenyhátrányba a szintén korszerűsítő szállodákkal szemben. 

Maga a város is korszerűsít, kétmilliárd forintért hozzák rendbe a fürdő közeli Mátyás király sétányt és a Szent István parkot. A fürdő pedig új szolgáltatásként egy prémium zónát hozott létre, ahol a vendégek az eddigieknél érdekesebb környezetben tölthették el idejüket. 

Javában tart az idősek hónapja, amelynek részeként október 28-án operettgálát rendeznek az operettszínház művészeivel.

Az idegenforgalom fejlődése nem áll meg. A városnak kész tervei vannak egy nemcsak nyáron, hanem egész éven át is működő új csúszdapark megvalósítására, s tervezés alatt áll egy többfunkciós, sportcélokra is használható konferenciaterem is. A fejlődés irányairól úgy szeretnének dönteni, hogy a vendégforgalmon belül nagyobb hangsúlyt kapjon a gyógyturizmus fejlesztése.

Borítókép: MTI/Oláh Tibor