Újabb elővárosi vonalon közlekedhetnek 120-szal a vonatok

Kelenföldtől Százhalombattáig és tovább Pusztaszabolcsig korszerű pályán, megújult felsővezeték alatt zavartalanul közlekedhetnek a MÁV-Start új motorvonatai.

2021. 10. 12. 16:45
null
Budapest, 2014. február 4. A MÁV Start Zrt. Stadler Flirt típusú, elektromos meghajtású vasúti személyszállító szerelvénye halad a főváros I. kerületében, a Déli-pályaudvarhoz vezető pályaszakaszon. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadták a Kelenföld és Százhalombatta között megújított vasúti pályát – tette közzé az MTI. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósult 53,8 milliárd forintos fejlesztéssel egyebek közt lehetővé vált, hogy a vonatok óránként 120 kilométeres sebességgel közlekedjenek a 20,5 kilométer hosszú, Pest megyei vonalszakaszon. 

A KISS motorvonat felső fedélzetén. Az elővárosi vonalakon hamarosan csak korszerű járművek közlekednek Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltan 

Az átadó ünnepségen Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta, 

a jövő közlekedési eszköze a tiszta, energiahatékony vasút, amelynek versenyelőnye leglátványosabban a nagyvárosok vonzáskörzetében mutatkozik meg.

A MÁV-Start a fővárosi agglomerációban szállítja a legtöbb utasát, és innen származik bevételeinek legnagyobb hányada is. Az ITM államtitkára jelezte, a nyári műszaki átadással lényegében elkészült a most átadott szakasz Pusztaszabolcsig tartó folytatása is, a menetrend szerinti forgalomba helyezés az év végéig várható. A tervek szerint a jövő év végéig befejeződnek a biztosítóberendezéseket érintő munkák is Kelenföldtől egészen Pusztaszabolcsig.
 Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az Európai Unióban a fenntarthatóság, a klímavédelem központi szerepet kap, ennek nyertese lesz a vasút, amely a közlekedési ágazatok közül a legkevesebb szén-dioxidot bocsátja ki. A Kelenföld és Százhalombatta közötti vasútvonal-beruházás segítségével nyolc megállóhelyet, állomást építettek át. 
  
 Fotó: MTVA/Jászai Csaba  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.