Csomagszállítás furgon helyett városi vasúton

A berlini S-Bahn révén csökkenhet a közúti közlekedés szénlábnyoma.

Munkatársunktól
2021. 11. 22. 15:59
Futárszolgálat
20191205 Békéscsaba Békéscsabai Futárszolgálat reggeli bepakolása. Elindult a karácsonyi roham. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap Fotó: Imre György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvizsgálják annak lehetőségét, hogy 

az S-Bahn vonatokat használhatják-e csomagok szállítására Berlin városába, valamint a városon belül.

A projektet a Német Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúra Minisztérium hetvenezer euróval támogatja, amelynek segítségével hatástanulmányt készítenek a lehetséges haszonról és nehézségekről. Az intézkedés annak a kezdeményezésnek a részeként született, amelynek során a német önkormányzatok pályázatokat nyújtanak be újfajta városi logisztikai megoldások megvalósítására.

A berlini S-Bahn, városi vasút a körgyűrűn szolgálja ki a közlekedőket. Fotó: Getty Images

Tavaly novemberben Andreas Scheuer szövetségi közlekedési miniszter virtuális kerekasztal-beszélgetést rendezett Termékszállítás tömegközlekedéssel – tehermentesítsd a helyi forgalmat és védd a klímát címmel, amelyben ötven helyi politikus vett részt. A törekvés célja, hogy csökkentse a közúti forgalmat, valamint az ezzel járó por- és szén-dioxid-kibocsátást, amely a szállító járművek működésének a következménye, és 

javasoljon olyan megoldásokat, amikor a csomagok S-Bahn vonatok, valamint kis, energiahatékony szállító járművek, különösen elektromos teherszállító kerékpárok segítségével jutnak célba.

A tanulmány a kibocsátáscsökkentésről, a gazdasági hatékonyságról és az engedélyezési feltételekről is szól – mondta el egy német minisztériumi tisztségviselő a The Loadstar logisztikai szakportálnak.

Borítókép: Szállítás előtt szétosztják a csomagokat (Fotó: Békés Megyei Hírlap/Imre György) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.