Újra pályázhatnak az állattartók

Ismét elérhető lesz az állattartó telepek fejlesztését támogató felhívás.

Magyar Nemzet
2022. 01. 13. 11:27
null
20201130 Békéscsaba Madárinfluenza illusztráció A madárinfluenza megelőzése érdekében a minap azonnali hatállyal, országszerte elrendelték a baromfik kötelező zártan tartását. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap Fotó: Bencsik Ádám
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint februárban újranyitja az állattartó telepek fejlesztését célzó felhívást az Agrárminisztérium. Nagy István, a tárca vezetője közölte: a döntést a 2020 őszén megjelent kiírás óriási sikere indokolja. 

Akkor, a 360 milliárd forint keretösszegű felhívásra közel 473 milliárd forintos támogatási igényt nyújtottak be a kérelmezők.

A felhívás a már megismert feltételrendszer mellett lesz továbbra is elérhető, a támogatási intenzitás főszabályként ötven százalékos, a támogatás összegére vonatkozó feltételek pedig változatlanok. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege célterületenként eltérően 5 és 100 millió forint között változik, maximum 2 milliárd forint lehet

 – hívta fel a figyelmet a miniszter.

A pályázat kapcsán a baromfitartók, sertéstartók, szarvasmarhatartók, juhtartók, kecsketartók, lótartók, nyúltartók, méhészek és még több más gazdasági haszonállattal foglalkozó állattartó számára nyílik ismét lehetőség új állattartó telepek létrehozására, meglévőek korszerűsítésére, az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésére. 

Fontos, hogy azok a gazdálkodók is indulhatnak a pályázaton, akik korábban már támogatást nyertek ugyanezen felhíváson. A támogatási kérelmek benyújtására a tervek szerint február végétől lesz lehetőség.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.