A legerősebb régiós alapkezelők közt a GB & Partners

A GB & Partners a legaktívabb hazai magántőkealap-kezelőként jelent meg Európa tőkepiaci térképén.

Magyar Nemzet
2022. 06. 01. 11:50
Forrás: origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A GB & Partners 2021-ben 11,5 milliárd forint tőkekihelyezést valósított meg, az i5invest 2021-es európai tőkepiaci térképén pedig a legaktívabb hazai magántőkealap-kezelőként jelent meg. 

Az alapkezelő hazai elsőkén a régió tíz legerősebb magántőkealap-kezelője között köszön vissza előkelő pozíciójából a közel 80 milliárd forint kezelt vagyon alapján.

Az i5invest és a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem Vállalkozási Központja májusban ismét publikálta éves riportját, ezúttal 2022-es európai tőkepiaci jelentését, melyben a tavalyihoz hasonlóan mind a kockázati, mind a magántőkealapok és azok alapkezelőinek eredményeit vizsgálták. 

A riport az új befektetésekről számszerűsítve számol be, míg az alapkezelők úgynevezett „erejét” a kezelt vagyon alapján állapítja meg. A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2021-ben összesen 11,5 milliárd forint tőkekihelyezést valósított meg, így idén bekerült a legaktívabb magántőkelap-kezelők top 10-es listájába is, az előkelő negyedik helyre. 

A közel 80 milliárd forint mértékű általa kezelt vagyon alapján pedig az egyik legnagyobb magyarországi független kockázati- és magántőkealap-kezelő társaság az i5invest listáján és a tavalyi nyolcadik helyről a hatodik helyre ugrott fel a magántőkealap-kezelők összesített rangsorában. 

A korai és növekedési fázisban lévő társaságokba befektető alapkezelők közt szintén a hatodik helyen szerepel. A GB & Partners – 2019. évben a hazai kockázati tőkealap-kezelők közül elsőként csatlakozva a rangos Invest Europe teljes jogú tagságához – így olyan rangos alapkezelők elit klubjának állandó tagja mint a lengyel Enterprise Investors vagy az Innova Capital.

A GB & Partners 2022-es céljai közé tartozik aktív európai és regionális szerepének további növelése és portfóliójának további bővítése, melyhez idei tőkekihelyezései már most elérték az előző évit, így a 2022-es év végéig valószínűleg jelentős mértékben túlszárnyalja 2021-es kihelyezéseit. 

Kiemelt célja továbbá új hazai és nemzetközi alapok indítása, a hazai know-how nemzetközi térhódításának, valamint a nemzetközi tőke Magyarországra és a régióra irányításának elősegítése – olvasható az alapkezelő közleményében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Origo.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.