A horvát kormány meghosszabbította az üzemanyagárstopot

A rendelet továbbra is csak az autópályákon kívüli benzinkutakra vonatkozik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 04. 12:49
null
20211116 benzinkút, töltőállomás, tankolás, 480 forinton rögzített üzemanyagár. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap Fotó: Pesti Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A horvát kormány további két héttel meghosszabbította az üzemanyagárstopot – közölte a kabinet hétfőn. 

A rendelet továbbra is csak az autópályákon kívüli benzinkutakra vonatkozik. Így az eurosuper 95 ára marad 13,50 kuna (717 forint), az eurodízelé pedig 13,08 kuna (694 forint). A prémium üzemanyagok szabadárasak mindenhol – ismertette a távirati iroda.

Minden megtett intézkedéssel a kormánynak az célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban – olvasható a közleményben. 

Zágráb emellett rögzítette a nagykereskedelmi árakat is, hogy megvédje azokat a benzinkutak, ahol maximálták a díjszabást. Mégpedig úgy, hogy az üzemanyagok nagykereskedelmi ára nem haladhatja meg a rögzített kiskereskedelmi árakat.

A kormány egyben meghosszabbította a rögzített kereskedői árrésre és a benzin és a gázolaj jövedékiadó-mértékének csökkentésére vonatkozó rendeletét is.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Pesti Tamás) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.