Állami tulajdonba kerül a Posta Biztosító

Az állam nevében a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. megvásárolja a Posta Biztosítót – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter csütörtökön.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 22. 16:32
Budapest, 2020. július 26. A Magyar Posta címere Budapest - Pestszentlõrinc 6. posta homlokzatán, a Havanna lakótelepen. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint „a szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is tovább kell erősítenünk Magyarország versenyképességét és az egyes pénzügyi szektorok teljesítményét”. A biztosítási szektor esetében emellett stratégiai cél, hogy tovább növekedjen a hazai tulajdon aránya.

A Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a Talanx-csoport szerződést kötött a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. és a Magyar Posta Biztosító Zrt. 66,9 százalékos üzletrészének adásvételéről, így a Posta Biztosító tisztán hazai tulajdonba kerülhet. A tranzakció várhatóan 2023 első felében zárulhat le – írta a miniszter.

A Posta Biztosító a legdinamikusabban növekedő biztosítótársaságok közé tartozik,

így az ügylet hozzájárul a piaci verseny és a szolgáltatási színvonal erősödéséhez, a költségek csökkenéséhez – közölte.

Sikerüket a – 33,1 százalékos tulajdonrésszel rendelkező – Magyar Posta Zrt.-vel közösen kialakított üzleti modell alapozza meg, termékeik az országos postai hálózaton keresztül Magyarország egész területén könnyen elérhetők – tette hozzá.

A társaságok a 2021-es üzleti évben mintegy 350 millió euró bruttó díjbevételt értek el. Szerepük egyaránt meghatározó az életbiztosítási, valamint az utas-, gépjármű-, lakás- és nyugdíjbiztosítási szegmensekben. A tranzakcióval kapcsolatban a Posta Biztosító ügyfeleinek nincs teendőjük, szerződéseik tovább élnek, ügyeiket a megszokott módokon intézhetik – áll a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.