időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Fokozott januári fogyasztóvédelmi akciók

Magyar Nemzet
2023.01.24. 11:49 2023.01.24. 11:55
Fokozott januári fogyasztóvédelmi akciók

A fogyasztóvédelmi hatóság idén is fokozottan figyeli az akciós szabályok betartását, és ennek érdekében már január folyamán folyamatos ellenőrzéseket végzett és végez. Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára a Facebook-bejegyzésében kiemeli: 

Leárazás esetén az egyik legfontosabb szabály, hogy a kereskedő köteles az akciót megelőző 30 napon belüli legalacsonyabb árhoz viszonyítani az akció mértékét. Továbbá tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak számít a túl hosszú akciós időszak vagy ha a termékből már az akció elején csak néhány darab van készleten.

Résen vagyunk és fellépünk a jogsértő vállalkozásokkal szemben 

– fogalmazott a helyettes államtitkár.

Kupecki Nórát tavaly nyár elején mutatta be Varga Judit igazságügyi miniszter. Az új helyettes államtitkár akkor ismertette: aktualizálják és felfrissítik a Fogyasztóvédelmi cselekvési tervet, szem előtt tartva a fogyasztóvédelmi feladatok négy fókuszpontját. Elsőként a digitális fogyasztóvédelmet, a digitális szabadság és biztonság, az egyenlőség és az adatvédelem szempontjait. A második fontos terület a gyermekvédelem, a harmadik az egységes joggyakorlat kialakítása. A negyedik fókuszpont a fogyasztóvédelem mindenki számára elérhetővé tétele, új csatornák létrehozásával, a közvetlen segítségnyújtás lehetővé tételével. A helyettes államtitkár külön megjegyezte a fogyasztóvédelmi tudatosság fontosságát, amelyet szerinte már gyermekkorban el kell kezdeni kialakítani.

Borítókép: Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium  alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára (Fotó: Észak-Magyarország/Ádám János)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.