Varga Mihály: Az idei évben már folytatódhat a gazdasági növekedés

A tavalyi utolsó negyedév lassulása csak enyhe és átmeneti mérséklődés.

Magyar Nemzet
2023. 02. 16. 8:40
VARGA Mihály
Szeged, 2022. szeptember 23. Varga Mihály pénzügyminiszter elõadást tart a 60. Közgazdász-vándorgyûlésen a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2022. szeptember 23-án. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország annak ellenére ért el uniós átlag feletti gazdasági növekedést, hogy továbbra sem jutott hozzá a neki járó helyreállítási forrásokhoz – emlékeztetett friss Facebook-posztjában a pénzügyminiszter. Varga Mihály úgy fogalmazott: bár az utolsó negyedévben 0,4 százalékos lassulást mértek, ez enyhe és átmeneti mérséklődés. 

Fotó: Varga Mihály Facebook-posztja

 

 

Az idén már folytatódhat a növekedés, Magyarország 2023-ban is elkerüli a recessziót.

 

A magyar gazdaság teljesítményének az alapja a munka: az elmúlt évtizedben egymillió új munkahelyet teremtettünk, a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,7 milliót, a munkanélküliség az egyik legalacsonyabb Európában – zárta sorait a tárcavezető.

 Borítókép: Varga Mihály (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.