Jó hír a nyertes településeknek, tizenhárom fajból választhatnak a faültetésnél

A Településfásítási program hozzájárul a kormány céljához, hogy 2030-ra 27 százalékra nőjön Magyarország fával borított területeinek aránya.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 12. 12:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Településfásítási program harmadik ütemében 2023 tavaszán és őszén tízezer sorfát ültethetnek el 443 nyertes településen Magyarország legnagyobb belterületi fásítási programjában – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán a Vértesszőlősön tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: 

a települések a klímaváltozást és a belterületi viszonyokat jól tűrő 13 fafajból tíz–harminc példányt választhatnak a készlet erejéig. 

A fák földlabdások, 10-14 centiméter törzskörméretűek. A sorfákat a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. szállítja.

Az Agrárminisztérium által életre hívott Településfásítási program hozzájárul a kormány céljához, hogy 2030-ra 27 százalékra nőjön Magyarország fával borított területeinek aránya – emelte ki az államtitkár.

Nagy Csaba, Vértesszőlős független polgármestere elmondta: a Tatabánya szomszédságában lévő településen az elmúlt nyolc évben húsz százalékkal nőtt a lakosságszám, jelentős számban költöztek ide fiatal családok, az önkormányzat új bölcsődét, óvodát és játszótereket épített. A község korábban az oktatási intézmények udvarára kapott fákat, most pedig az új játszótér köré ültetnek facsemetéket a Településfásítási programnak köszönhetően.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.