Magyar kézbe kerültek a Posta Biztosítók

A tranzakcióval húsz százalékra emelkedett a hazai tulajdon aránya a biztosítási szektorban.

Magyar Nemzet
2023. 04. 05. 16:26
null
Budapest, 2022. december 28. A Magyar Posta Zrt. céglogója a Budapest 65-ös hivatalánál a fõváros VI. kerületében, az Andrássy úton. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárult pénzügyi értelemben is az az ügylet, amellyel a magyar államot képviselő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 66,9 százalékos, eddig külföldi kézben lévő üzletrészt vásárolt a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben. Ezzel száz százalékban magyar kézbe került a vállalatcsoport, tovább növelve a hazai tulajdon arányát a biztosítási szektorban – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerdán.

A magyar állam százszázalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a hannoveri központú Talanx Csoport 2022 decemberében jelentették be, hogy szerződést kötöttek a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. és a Magyar Posta Biztosító Zrt. 66,9 százalékos üzletrészének adásvételéről. 

 

A biztosítási szektorban a mostani tranzakcióval 20 százalékra emelkedett hazai tulajdonrész arányának növekedésével tovább élénkülhet a piaci verseny, növekedhet a biztosítási penetráció, és emelkedhet a szolgáltatások színvonala 

 

– jegyzi meg a tárca közleménye.

A tranzakció zárásával járó tulajdonosváltás és a közgyűlési döntés nyomán Kadocsa Balázs tölti be a Magyar Posta Biztosító Zrt., valamint a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját.

A tranzakció a Posta Biztosítók ügyfeleit közvetlenül nem érinti – írják.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.