Örülhetnek az édesszájúak, még valami olcsóbb lesz húsvét előtt, csak győzze hazacipelni

Akár hatvan százalékkal olcsóbban juthatunk hozzá a szezonális édességekhez.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 04. 05. 9:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fokozódik a húsvéti árcsökkentési verseny a kiskereskedelmi láncok között. Az Aldi is mérsékeli egyes termékek árait az ünnep előtt – írja a Világgazdaság.

Az elmúlt időszakban a kiskereskedelmi láncok árcsökkentéssel próbálnak versenyezni a vásárlók kegyeiért. Az Aldi Magyarország a húsvéti időszak előtt is folytatja az árcsökkentést. 

A vaj és a trappista sajt, majd az alapvető húsvéti termékek árának mérséklése után az áruházlánc az ünnep előtti héten április 8-ával bezárólag, illetve a készlet erejéig újabb, csaknem 120 termék – köztük harminc húsvéti csokoládé és édesség – árát csökkenti, egyesekét akár hatvan százalékkal is.

Az árkedvezmény mértéke eltérő az egyes érintett termékcsoportoknál:

  • a zöldség-gyümölcsök esetében 25–50 százalék,
  • a húsvéti csokoládék és édességek esetében 7–31 százalék,
  • az Azon melegében látványpékség egyes termékeinél 33–50 százalék,
  • friss húsok, sonkák, felvágottak esetében 14–33 százalék,
  • a tejtermékek esetében 20–29 százalék,
  • üdítőitalok esetében 7–21 százalék,
  • vegyiáruk esetében 25–41 százalék.

Az árcsökkentéssel érintett termékek közül a kiemelkedik az 500 grammos csemege és paprikás szalámi, amely 1999 forintos egységáron érhető el. Ugyancsak akciósan, 1149 forintért kínálja az áruházlánc a 800 grammos, húszszázalékos Kokárdás vödrös tejfölt, ami közel ötödével alacsonyabb, mint a termék 2023-ban tapasztalt csúcsára.

A húsvéttal összefüggő termékek közül az ünnepi süteményekhez elengedhetetlen, 250 grammos Bella mazsola pedig 23 százalékkal kedvezőbb áron, 299 forintért érhető el. A csokinyulak ára akár több mint harminc százalékkal is csökkent, a Milka 15 grammos csokinyúl például 185 forinttól kapható, a különböző húsvéti drazsék, csokitojások pedig 7–20 százalékkal kerülnek kevesebbe.

Az Aldi egyúttal bejelentette, hogy a folyamatosan alacsony árú szortimentjéből és szezonálisan elérhető termékeiből a húsvét utáni időszakban is hétről hétre csaknem kilencven további termékakciót hirdet, hozzájárulva a vásárlók spórolási céljaihoz.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.