Sikeresen lezárult a kkv-k külpiacra lépését segítő program

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, a HEPA és a Külgazdasági és Külügyminisztérium közös konzorciumában jött létre.

2024. 01. 11. 15:59
null
20230904 ocsa biofungi gomba farm mutsy arpad tulajdonos havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeresen lezárult a „Professzionális felkészítés a tudatos külpiacra lépéshez kkv-k számára” elnevezésű kiemelt projekt tavaly szeptemberben – számol be róla a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA).  A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, a HEPA és a Külgazdasági és Külügyminisztérium közös konzorciumában jött létre.

A Fit For Export elnevezésű projekt elsődleges célja a hazai kis- és közepes vállalkozások versenyképességének növelése, nemzetközi piacon való megjelenésének előkészítése, illetve külpiaci növekedésének támogatása volt. 

A projekt várt eredményeként bővült az exportáló vállalatok köre, megnövekedett a stabil, rendszeresen exportáló, külpiacokon jelen levő kkv-k száma, stabilabbá vált a már exportáló vállalatok piaci jelenléte, egyben javult exportképességi hatékonyságuk is. 

A projekt célcsoportjába a Magyar multi program első fázisában részt vevő vállalkozások mellett az exportképes vagy már exportáló mikro-, kis- és középvállalkozások tartoztak. 

A HEPA által nyújtott szolgáltatások között szerepeltek a kkv-k által kedvelt többféle online, illetve fizikai megjelenést igénylő képzések és workshopok, valamint olyan innovatív megoldások kialakítása, mint az Online kiállítói tér. A külpiacra lépést szintén segítette a szolgáltatásként nyújtott streaming-lehetőség a potenciális külföldi partnerekkel és az egyes cégek részére biztosított szakmai marketingkisfilmek. Nagy népszerűségre tett szert az USA-piacra lépési program is, a kkv-k hazai, illetve tengerentúli képzéseken vehettek részt és bepillantást nyerhettek az USA piacának sajátosságaiba. 

Anyagi támogatást nem kaptak a pályázatban részt vevő cégek, adott szolgáltatásokat tudtak igénybe venni az exportérettségi szintjükhöz mérten – részletezi a közlemény. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.