Patkánydarabkákat találtak a szeletelt kenyérben, több mint százezer csomagot hívnak vissza

Ha most ebédel, ezt ne olvassa el.

Forrás: CNN2024. 05. 09. 14:55
fehér,kenyér,szeletelt
illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint százezer csomag szeletelt fehér kenyeret hívott vissza egy nagy japán élelmiszer-beszállító, a Pasco Shikishima Corporation, miután néhány cipóban patkánydarabokat találtak – adta hírül a CNN

A vállalat megerősítette a CNN-nek a hírt, tájékoztattak arról is, hogy két csomag szeletelt kenyérbe „egy kis állat” részei kerültek bele, utóbb az is kiderült, hogy a kis állat patkányt jelent. Hozzáfűzték, senki sem betegedett meg, miután evett a kenyérből. 

A CNN-nek a cég megerősítette, hogy a darabkák egy patkányból származtak. A visszahívás összesen 104 ezer csomagot érint, közben a vállalat vizsgálatot indított az ügyben.

A Pasco Shikishima Corporation fehér kenyere elég népszerű az országban, azonban a tengerentúlon nem értékesítenek.

A portál arra is emlékeztet, hogy az eset nem példa nélküli. 

Márciusban a japán egészségügyi hatóságok elrendelték a Kobayashi Pharmaceutical, egy nagy gyógyszergyártó cég három étrend-kiegészítőjének a visszavonását, miután többen is meghaltak miatta, ezen kívül több mint száz ember került kórházba. 

Előtte, tavaly augusztusban csótányokat találtak Szaitama város egyik kisboltjában árult rizsgolyókban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.