Ezeket az utakat fejleszti jelenleg a kormány

Jelenleg is több száz milliárd forintból épülnek vagy újulnak meg az utak.

2024. 10. 01. 18:26
Szentlõrinckáta, 2022. szeptember 28.
Útépítés Szentlõrinckáta határában a 3108-as úton 2022. szeptember 28-án. A Magyar falu programban idén 16 milliárd forint értékben újultak meg utak az országban.
MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közúthálózat fejlesztése elengedhetetlen feltétele a jobb, élhetőbb vidéki mindennapoknak – írta Lázár János a közösségi oldalán, ahol kijelentette: „Mi tesszük a dolgunkat.”

Jelenleg 674,7 milliárd forint értékben épülnek, vagy újulnak meg utak Magyarországon

– emelte ki az építési és közlekedési miniszter.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában jelenleg 564,3 milliárd forint értékben fejlesztenek olyan fontos útszakaszokat, mint az M49 gyorsforgalmi út az M3 autópálya és Ököritófülpös közötti szakasza, az M4 gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakasza, vagy az M44 gyorsforgalmi út M5 autópálya és Szentkirály közötti szakasza.

A Magyar Közút 152 kilométernyi út javításán és fejlesztésén dolgozik, ennek részét képezik a Magyar falu program részeként felújítandó útszakaszok is.

Az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pedig jelenleg kilencven kilométernyi autópálya és az ezekhez kapcsolódó hidak, pihenők és csomópontok fejlesztését végzi.

Az útépítéseknek és felújításoknak köszönhetően a közlekedés hatékonysága javul, a jó minőségű utakkal pedig jelentősen csökkenhet az utazási idő, ezzel szorosabbra fűzve a települések közötti kapcsolatot

– hangsúlyozta Lázár János.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.