A vállalkozások termelékenységének növelése áll a gazdaságfejlesztés középpontjában

A stabilitásra épülő új gazdaságfejlesztési tervek középpontjában a vállalkozások termelékenységének növelése, a digitalizáció és a céges generációváltás kihívásainak a kezelése áll – mondta Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára a Joint Venture Szövetség és a Pénzügyminisztérium (PM) keddi budapesti konferenciáján.

Forrás: MTI2019. 06. 04. 14:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdaság eredményei kimagaslóan jók, ugyanakkor a vállalkozások termelékenysége még mindig elmarad az uniós átlagtól – mutatott rá.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a világgazdasági környezet is megváltozott, és ezek a kihívások jelzik, hogy új gazdaságfejlesztési megközelítésre van szükség. A stabilitás és a kiszámíthatóság azonban továbbra is alapja lesz a kormány gazdaságpolitikájának – tette hozzá.

Greinstetter Balázs, a Pénzügyminisztérium gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára a következő uniós költségvetési ciklus tervezéséről elmondta, a fókuszban továbbra is a gazdaságfejlesztés lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.