Budapesti győzelemmel zárult a Közgazdasági Olimpia nemzeti döntője

A VII. kerületi Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum diákja, Mezei Emese győzelmével zárult a 2019–2020-as V4-es Közgazdasági Olimpia magyarországi döntője szombaton – közölte a szervező Magyar Közgazdasági Társaság. A megméretésre az ország 17 megyéjéből, a fővárosból és a Vajdaságból is jelentkeztek középiskolás diákok.

Forrás: MTI2020. 10. 17. 17:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A verseny nemzeti döntőjében – amelyet a koronavírus-járvány miatt online tartottak – az írásbeli fordulók tíz legjobbja mérte össze a tudását. Az első öt helyezett képviselheti majd Magyarországot a verseny nemzetközi döntőjében, ahol Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból és Magyarországról is a legjobb diákok mérhetik majd össze közgazdasági ismereteiket, tudásukat.

A magyar döntő szakmai zsűrijének tagjai Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) örökös tiszteletbeli elnöke; Dombi Ákos, az ELTE tanszékvezető egyetemi docense és Trautmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, az MKT fejlődés-gazdaságtani szakosztályának elnöke voltak.

A szervezők tájékoztatása szerint a versenyzőket Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke köszöntötte videóüzenetben, Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke pedig bejelentette, hogy már a kormány előtt van az az előterjesztés, amely harminc többletponttal jutalmazná a szakirányú egyetemi felvételi eljárás során a verseny nemzetközi döntőjében dobogós helyezést elérő diákokat.

A V4-es Közgazdasági Olimpia nemzeti döntőjének dobogósai – sorrendben – Mezei Emese (Budapest VII. kerületi Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum), Nacsa Flóra (Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium) és Szarvas Dániel (Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium) lettek. A verseny nemzetközi döntőjében az öt legjobb eredményt elérő magyar diák a Csehországból, Szlovákiából és Lengyelországból érkező társaival mérheti majd össze a tudását.

A Magyar Közgazdasági Társaság 2018 tavaszán kötött együttműködési megállapodást a cseh, a lengyel és a szlovák testvérszervezeteivel, ehhez kapcsolódva rendezték meg a 2019–2020-as tanévben is a cseh kezdeményezésre elindított, középiskolásoknak szóló Közgazdasági Olimpiát. A Magyar Közgazdasági Társaság szervező partnerei a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Intézete, a Pénzmúzeum, a Pénziránytű Alapítvány és a Budapest Institute of Banking voltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.