Drágább lottószelvény, nagyobb nyeremény

Magyar Nemzet
2019. 12. 23. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól figyeljen, aki az újévi malac kíséreté­ben a szerencséjében is bízik december végén, ugyanis 2019 utolsó napjaiban és a jövő év első napján 300 forintra emelkedik a legnépszerűbb hazai lottójátékok, az ötös és hatos lottó, valamint a skandináv lottó alapjátékainak díja – közölte a Szerencsejáték Zrt. Legutóbb 2016 novemberében változott a lottójátékok ára. A közlemény szerint december 28-án 20.30-tól az ötös lottó, december 29-én 17 órától pedig a hatos lottó drágul. Ezt követően 2020. január 1-jén 21.30-tól a skandináv lottó ára is változik.

A jelenleg 250 forintos részvételi díjak emelésével egyúttal a nyereményalap is dinamikusabb ütemben nő majd, így a magasabb tarifákkal még nagyobb főnyeremények várják a játékosokat hétről hétre. A változás részleteiről a Szerencsejáték Zrt. honlapján érhetők el további információk. Egyúttal azt is közölték, hogy január 4-től megújuló látványvilággal és tartalommal debütálnak a lottósorsolások műsorai a Duna Televízió műsorán. Emellett a hatos lottó élő számhúzása is átkerül a közmédia csatornájára, így a különböző játékok sorsolása egy helyen lesz látható.

A Magyarországon már több évtizede töretlen sikernek örvendő ötös lottó a még nagyobb múltra visszatekintő genovai rendszerű lottók leszármazottja, amelyek lényege, hogy kilencven számból húznak ki ötöt, amelyek közül minimum kettőt jól kell megtippelni. A lottóhoz hasonlatos sorsjátékok már a XV. században is felbukkantak Európában, de kezdetben tárgynyereményeket lehetett nyerni, a pénznyereményre jóval később tértek át. A játék Magyarországon lutri néven 1762 márciusában honosodott meg, de hazai kézbe csak 1868-ban került. A már ötös lottónak nevezett fogadásnál 1957-től még rendszeresek voltak a tárgynyeremények, ezek közül a személyautó volt a legnépszerűbb. Akkoriban 250 sorsolás alkalmával 505 öröklakást, 224 családi házat, illetve üdülőt, 590 autót sorsoltak ki, emellett külföldi nyereményutakat, vetőgépet, gabonarostát, televíziókészüléket, de még tangóharmonikát is lehetett nyerni – idézi a portál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.