Élénkítette az agglomeráció lakáspiacát a fővárosi drágulás

A második körös agglomerációs gyűrű ingatlanai is egyre keresettebbek, miután 20 millió forint alatti áron csak Budapesttől 40-60 kilométerre találnak házakat a vevők – írta a Világgazdaság pénteken.

Forrás: MTI2019. 08. 30. 7:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A statisztikák szerint a főváros környéki agglomeráció északi és déli szektora a legnépszerűbb, az elmúlt években sokan költöztek ki Dunakeszire és Szigetszentmiklósra, Érd után e két várost növelve a régió legnépesebb településévé. A lapnak Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője elmondta: 2010 óta tíz-tíz ezerrel nőtt a lakosság száma a két városban, az ezer lakosra jutó ingatlanvásárlások száma 17-18 között mozog.

Hozzátette, hogy ezzel szemben kevésbé népszerű Gyál és Pilisvörösvár környéke, a két járásban az ezer lakosra vetített ingatlan-adásvételek száma a legalacsonyabb, újabban mindössze nyolc.

Az agglomerációs településeken a 100-120 négyzetméteres, jellemzően új építésű sorházak, ikerházak és többlakásos épületek alkotják a kínálat zömét. Az árakban jókora különbségek vannak: a Monori járásban egy átlagos ingatlan értéke húszmillió forint, a Dunakeszi járásban viszont jellemzően 47 millió forintot fizettek idén a vásárlók.

Az elmúlt években a legnagyobb drágulás az északi (Dunakeszi, Fót, Göd, Vác) és a keleti (Veresegyház, Mogyoród, Gödöllő, Kistarcsa) agglomerációs szektort jellemezte. A legdrágábbak még mindig a nyugati (Budakeszi, Budaörs, Törökbálint) és az északnyugati (Szentendre, Solymár, Üröm, Pomáz) területek – írta a Világgazdaság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.