Elmaradnak a balatoni rendezvények

A tradicionális balatoni rendezvények naptárát is átírja a járvány.

2020. 04. 24. 11:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tradicionális balatoni rendezvények naptárát is átírja a járvány. Lesz, amit elcsúsztatnak, lesz, ami elmarad, és kérdéses az is, hogy lehetővé teszik-e majd a korlátozások az egyik legjelentősebb balatoni program, a háromnapos pünkösdi szezonnyitó megtartását.

Előbb a húsvéti hajózási idénynyitót és az áprilisi személyhajó-forgalmat sodorta el a Covid–19, és mivel a kikötőkben, a mólón tartózkodást is szigorúan korlátozzák, egyelőre nincs válasz arra, hogy mi lesz a zárva tartott dokkokat is érintő népszerű rendezvényekkel. A Balaton történelmi fővárosában, Keszthelyen a május 1-jére tervezett ünnepélyes szezonnyitó és majális elmaradását leginkább a helyi szépkorúak és a fiatalok fájlalják, mivel eltérően a szokásoktól, a város közéleti vezetői helyett ezúttal az ő képviselőik dobhattak volna koszorút a Helka fedélzetéről a tóba. Fonyód és Badacsony között sem lesz hajóközlekedés május 1-jén, a „szembe szomszéd” települések közös, szezonkezdő ceremóniájára később kerülhet sor.

Mivel a kormány szigorúan korlátozta a tömegrendezvényeket, a siófoki önkormányzat lezárta a helyi hajóállomást és a rendezvénytérként is szolgáló Rózsakertet, az ugyancsak nagy hagyományú pünkösdi szezonnyitó ceremónia is veszélyben van. Úgy tudjuk, hogy a későbbi időpontról még nem döntött a városvezetés.

Mint arról beszámoltunk, a vitorlásversenyek forgatókönyvét is felülírta a járvány. Kétséges az idén nyolcvanéves, május 16-ra tervezett balatonfüredi vitorlabontó ünnepség és évadnyitó vitorlásverseny megtartása is, a tókerülő Kékszalagról pedig csak május elején dönt a Magyar Vitorlásszövetség. A csaknem negyvenéves múltra visszatekintő Balaton-átúszás első időpontjául június 17-ét jelölte meg a főrendező Budapesti Sportiroda, ám ha ebben az időpontban a több ezer érdeklődőt megmozgató szabadidősport-rendezvényt nem lehet megtartani, akkor azt is későbbre halasztják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.