Élményfürdő és négycsillagos hotel épül Csurgón

Négy termálmedencés élményfürdő, uszoda, szauna, négycsillagos hotel és ifjúsági szállodaegység is várja majd a vendégeket.

2021. 02. 28. 7:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négymilliárd forint állami támogatással folytatódik a dél-somogyi Csurgón és legkésőbb egy év múlva befejeződik annak a sportturisztikai komplexumnak az építése, amelyhez egy négy termálmedencés élményfürdő, uszoda, szauna, negyvenszobás négycsillagos hotel és hatvan fiatal elhelyezésére alkalmas ifjúsági szállodaegység is kapcsolódik. Az uszoda már megépült, megújult a sportcsarnok és annak parkja, megkezdődött az élményfürdő és a szálloda építése.

Három funkciót szán Csurgó önkormányzata a létesítménynek. Mivel a városnak egy NB I-es férfi és egy NB II-es női röplabdacsapata van, így a mérkőzések során sokan megfordulnak a városban. Azt szeretnénk, hogy minden feltétel adva legyen az élénk sportélethez és a szabadidő eltöltéséhez. Várjuk Csurgóra azokat a diákokat, akik Csokonai Vitéz Mihály tanárkodásának egykori helyszínére kíváncsiak, továbbá azokat a családos turistákat, akik a Dráva-vidék természeti értékeit szeretnék felfedezni mondta lapunknak a Csurgón élő Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője.

Ezzel újabb település neve kerül fel a dél-somogyi termálfürdők listájára. Barcs, Csokonyavisonta, Nagyatád után Csurgó is több termálfürdői szolgáltatással kényeztetné vendégeit. De ha a marcali, kaposvári, igali és csisztapusztai fürdőt is ide számoljuk nem beszélve a lelleiről, szemesiről, siófokiról, akkor méltán nevezhetjük Somogyot a fürdők megyéjének.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.