Már régen kivásárolgatták magukat az eurózóna lakói

Magyar Nemzet
2020. 02. 06. 14:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly decemberben az előző havihoz képest a vártnál nagyobb, 2008 márciu­sa óta a legnagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben, az egy évvel korábbihoz képest pedig nem érte el a várt növekedési ütemet az Eurostat tegnapi jelentése alapján, amelyet a távirati iroda közölt. Az elmúlt esztendő utolsó hónapjában az előzőhöz képest szezonális kiigazítással 1,6 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom az euróövezet 19 és 1,3 százalékkal az Európai Unió 27 tagállamában. Novemberben az euróövezetben 0,8 százalékkal, az EU-ban 0,9 százalékkal nőtt havi bázison a kiskereskedelmi forgalom.

Az év egészében tavaly a 2018-as esztendőhöz képest az euróövezetben 2,2 százalékkal, a 27 uniós tagállamban 2,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom. A legnagyobb havi csökkenést Németországban regisztrálták decemberben, 3,3 százalékosat. Az év utolsó hónapjában a legnagyobb havi növekedés Írországban volt, 2,7 százalékkal.

A legnagyobb éves forgalomnövekedés Romániában volt tavaly decemberben, 8,5 százalékos. A kiskereskedelmi forgalom éves összevetésben Szlovéniá­ban apadt a legnagyobb mértékben tavaly decemberben, 6,6 százalékkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.