Már utalják a Kisfaludy-program támogatásait

Csaknem 14 ezer kérelemre ítéltek oda támogatást, amelyek összesen 45 milliárd forintot tesznek ki.

Magyar Nemzet
2020. 08. 04. 15:28
null
Düsseldorf, 2015. október 27. Bevándorlókat üdvözlõ feliratok több nyelven egy migránsok szálláshelyéül szolgáló felfújható sátorban, egy düsseldorfi sportpályán 2015. október 27-én. Mintegy 300 bevándorlót terveznek befogadni itt. (MTI/EPA/Federico Gambarini)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a támogatások kifizetése, augusztus 31-ig minden nyertes pályázó megkapja a Kisfaludy-programból szobánként elnyert egymillió forintos támogatást, amelyet magán és egyéb szálláshelyek felújítására és fejlesztésére lehet fordítani – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Felidézték: több mint 16 ezer pályázat érkezett a felhívásra, amelyből csaknem 14 ezer kérelemre ítéltek oda támogatást, amelyek összesen 45 milliárd forintot tesznek ki. A támogatások várhatóan hamar meglátszódnak az egységeken, mivel a pályázatban vállalt fejlesztéseket év végéig kell megvalósítani – emelte ki az ügynökség.

Emlékezetes, május 25-én jelent meg a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció részeként a legkisebb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázat, az egyszerűsített eljárásban feltétel, hogy a szállásadó regisztrált legyen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban. A magán- és egyéb szálláshely-üzemeltetők július közepéig nyújthatták be a vidéki Magyarországon működő, legfeljebb nyolcszobás szálláshely felújítására szóló pályázatot.

A Kisfaludy-programot a kormány 2017-ben indította útjára, a minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztési programja soha nem látott állami segítséget nyújt ahhoz, hogy a hazai szálláshelyek megújuljanak és új szálláskapacitások jöjjenek létre hazánkban. A cél az, hogy minőségi kínálat várja a belföldi és a nemzetközi utazókat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.